Kutikulaolje er veldig viktig for pleie av hendene våre.

Det er flere produkter på markedet for behandling av neglebånd, men hvis vi vil ha noe helt naturlig og hjemmelaget kan vi lage en gjør-det-selv neglebånd olje. Her er oppskriften på neglebånd olje og fremgangsmåten du følger for å gjøre det hjemme lett og på kort tid (mindre enn 5 minutter!).

MOTTAK OG BESTANDDELER

Her er ingrediensene som trengs for å lage en gjør-det-selv neglebånd olje:

  • 2 ml olivenolje (ca. 40 dråper).
  • 2 ml søt mandelolje eller jojobaolje (ca. 40 dråper).
  • 4 dråper sitron essensiell olje .

Valgfritt: du kan også tilsette 5 dråper vitamin E i form av olje og 1 ml ricinusolje (ca. 20 dråper).

PROSEDYRE

Før du begynner, ta en beholder som du trenger for å tilberede blandingen, en dropper og en flaske der du skal oppbevare neglebånd oljen.

  1. hell olivenoljen i beholderen;
  2. tilsett den søte mandeloljen (eller jojobaolje);
  3. tilsett de 4 dråpene essensiell olje til sitronen;
  4. bland godt for å blande oljene;
  5. hell den oppnådde væsken i en tom flaske som kan lukkes med en propp.

Du kan lagre neglebåndets olje i en liten glassflaske med en dropper, eller du kan bruke en tom neglelakkflaske som du først har rengjort med et løsemiddel.

RÅD

Hvis neglebåndene er spesielt tørre, er det også mulig å tilsette 10 dråper rik og konsistent ricinusolje og 5 dråper vitamin E i form av olje. Dette middelet er utmerket i tilfelle av sprukne og tørre hender og neglebånd og i vintersesongen.

EGENSKAPER AV BESTANDDELER

  • Olivenolje har beroligende, fuktighetsgivende og forfriskende egenskaper. Sammensatt av lipider, vitamin E og K ligner det på talg i huden og er derfor utmerket for rekonstruksjon av dermis og pleie av negler.
  • Jojoba eterisk olje er sammensatt av voksestere, vitamin B og E og mineralsalter. I likhet med menneskelig talg, har den beskyttende og mykgjørende egenskaper og er også indikert for sensitiv hud .
  • Sitron essensiell olje er antiseptisk og betennelsesdempende . Det har lynegenskaper, kjemper mot aldringsprosesser og fremmer cellefornyelse og fremmer helbredelse av små sår.
  • Søtlig mandel essensiell olje er mykgjørende og nærende. Sammensatt av vitamin B og E, aminosyrer og mineralsalter, fremmer det cellefornyelse og er et middel mot aldring av huden.
  • E-vitamin eller Tocopherol er et fettløselig vitamin kjent over alle som en intracellulær antioksidant som motvirker aldring. Utmerket fuktighetskrem for negler og neglebånd.
  • Ricinusolje er veldig lik keratin, den viktigste bestanddel av negler. Det styrker neglene og myker neglebåndene, selv om de er tørre og sprukne.

HVORFOR CUTICLE OLJE ER NYTT

Cuticle olje gir fuktighet og næring til huden og neglen. Vanligvis er den sammensatt av en eller flere vegetabilske oljer eller smørstoffer: de mest brukte er oliven-, jojoba- og søte mandeloljer og shea- butters , kokosnøtt, neem . Det er ofte beriket med vitaminer og mineraler, noe som gjør formuleringen mer effektiv. Selvfølgelig er oljene å foretrekke fordi de absorberes mye raskere av huden.

NÅR OG HVORDAN DET BRUKES CUTICLE OLJE

Den preparerte kutikulaoljen brukes minst en gang om dagen, helst om kvelden før den legger seg for å sikre at produktet trenger perfekt og omstrukturerer neglebåndet.

Det er nødvendig å påføre en dråpe eller en børste på neglebåndene som omgir neglene og masserer med sirkulære bevegelser i noen minutter. Oljen blir raskt absorbert, men trenger noen minutter til i den fyldige og næringsrike varianten. Hvis neglebåndene er veldig tørre eller trenger ytterligere pleie, bruk oljen to ganger om dagen .

Vi håper denne enkle guiden for hvordan du lager neglebåndolje hjemme har vært nyttig.

Kategori: