La oss snakke om epilering og depilering: voksing og silke-èpil? For vondt. Barbering og barbering av kremer? Vekst for raskt og håret for tykt! Den beste løsningen? Fotoepilering .

Photoepilation er en behandling som eliminerer uønsket hår nesten definitivt gjennom laser depilatorier, pulserende lys eller pulserende infrarød.

Denne moderne metoden utnytter det fysiske prinsippet om selektiv fototermolyse, det vil si at den bruker den fotoniske energien som produseres av lys for å motvirke gjenveksten av uønsket hår.

Rent praktisk avbryter varmen som overføres til håret og follikkelen gjenvekstsyklusen.

Denne behandlingen begrenser eller til og med forhindrer gjenvekst av hår i lang tid, til og med 2 år! Det kreves 5 til 8 økter for å fjerne uønsket hår, og resultatene er progressive fra første behandling. Kostnadene er ganske høye fordi arbeidet er veldig langt. Prisene avhenger av antall økter og omfanget av området som skal behandles. For å gi deg en ide går du fra 150 euro for svært begrensede områder som bart eller underarmer, og du kan få opptil 1000 euro for rygg eller hannlår.

Det er alltid bedre å stole på at en spesialist bruker litt mer, da dette er en delikat teknikk. Fotoepilasjonen er i prinsippet smertefri: du kan bare føle et lite ubehag eller en svak brennende følelse.

Det skal imidlertid bemerkes at det ikke passer for alle: den beste effekten oppnås av de som har en lys hudfarge og mørkt hår, fordi takket være kontrasten identifiserer strålen håret bedre. Pasienter med overdreven mørk eller solbrun hud kan derfor ikke gjennomgå behandling. Områder som lysken og armhulene, der håret er tykkere og mørkere, reagerer raskere på behandlingen. Den beste tiden å gjennomgå fotoepilering er vinter fordi huden ikke skal bli utsatt for solen under behandlingen.


Bivirkningene av en godt utført fotoepilering er praktisk talt null: huden påvirkes ikke av behandlingen og det er gitt tilstrekkelig beskyttelse.