En alternativ depileringsteknikk for voksing, pinsett eller elektriske epilatorer er depilering med østtråden .

Denne teknikken for å fjerne uønsket hår virker nyskapende, men i virkeligheten har den røtter i det gamle øst, i Persia og i India hvor kvinner med en enkel bomullstråd klarte å utrydde håret ved roten uten kontraindikasjoner og med store fordeler.

Det opprinnelige navnet på dette systemet er " Bande Abru " der band betyr tråd og abru betyr øyenbryn . Faktisk brukte persiske eller indiske kvinner denne teknikken for å rense ansiktet til uønsket hår på øyenbrynene, ofte ved spesielle anledninger, for eksempel for ekteskap.

HVORDAN DET FUNGERER

En enkel bomullstråd brukes og ingenting annet . Tråden er vridd og plassert i en spiral som holdes av fingrene (og også av munnen), og deretter føres den over området som skal epileres: med en rask bevegelse fanger tråden håret og river det ved roten . Det ville være riktigere å snakke om "epilering med orientalsk tråd" fordi håret er fullstendig utryddet, inkludert pæren, men i vanlig paralanse har vi en tendens til å snakke nesten alltid om depilering, også med henvisning til metoder for hårfjerning.

FORDELER MED FJERNING AV HÅR MED ØSTSTRÅD

- Det har ingen kontraindikasjoner fordi håret blir trukket ut naturlig.

- Håret er utryddet ved roten og svekkes virkelig med tiden .

- Denne teknikken irriterer ikke huden, og følgelig ser det ikke ut noen follikulitt .

- Det er også gyldig mot hirsutisme (unormal hårvekst).

- Det er mindre smertefullt enn andre metoder for hårfjerning fordi tråden bare utrydder håret uten å gripe huden (for eksempel voksing), så bare en klype høres. ù- Med den orientalske tråden er det mulig å eliminere alle de dunne, til og med de tynneste hårene som kan være til stede på det øvre øyelokket (øyenbrynene) eller på området over leppene (barten). Med pinsett er det vanskelig å oppnå dette resultatet.


- Huden forblir perfekt glatt, fri for hår og uten mikrolaser som tvert imot vokser den forårsaker.

- For å utføre depilering brukes ikke noe stoff (voks, krem ​​eller annet) fordi det bare er behov for en bomullstråd, så problemer relatert til allergier, intoleranser, hudirritasjoner, etc. unngås fullstendig.

- Ledningen hviler forsiktig på området som skal behandles, og masserer den stimulerer mikrosirkulasjonen .

- Depilasjonen er veldig presis, det er mulig å skissere øyenbrynene perfekt og skape den ønskede formen. - Om sommeren, etter å ha utført depilering med tråden, er det ikke nødvendig å vente 12-24 timer før du utsetter deg for solen fordi huden ikke er stresset.

STÅ UT MED ØSTSTRÅDEN

Denne depilatoriske teknikken utføres i noen skjønnhetssentre, velværesentre og spa av profesjonelle kosmetologer (dessverre er den ennå ikke veldig utbredt i Italia), og kostnadene varierer avhengig av området som skal behandles (pris 5 Euro per øyenbryn, opp til 10 - 50 Euro for større områder og lengre økter). Ikke alle vet at det er mulig å lære teknikken som lar deg utføre hårfjerning på egen hånd, på en DIY måte . Jeg lagde en videoopplæring for å vise deg hvordan du kan barbere deg hjemme ved hjelp av dette systemet. Vi må trene litt og tilegne oss manuelle ferdigheter i å bruke tråden, men når vi først får tak i det, blir det enkelt og vi blir forelsket i dette systemet, slik det skjedde med meg.

PRAKTISK VIDEO TUTORIAL

Nedenfor er en praktisk tutorial for å vise deg teknikken til depilering med orientalsk tråd:

PROSEDYRE

Det som trengs for å øve depileringsteknikken med orientalsk tråd er en silke- eller bomullstråd.

FØRSTE TRINN: ta lengden på tråden som lar deg skyve spiralen fra den ene siden til den andre og knytte de to endene sammen.

ANDRE TRINN: hold tråden med langfingeren, ringfingeren og lillefingeren og roter tråden 5-6 ganger for å skape en spiral.

TREDJE TRINN: sett inn tommelen og pekefingeren, og når du åpner den på den ene hånden samtidig, lukker du den til den andre for å la spiralen gli fra den ene siden til den andre.

Fjerde trinn: legg tråden på huden og skyv den mot huden slik at den kan fjernes.

Jeg anbefaler denne teknikken for depilering fordi jeg har prøvd og øvd den i 5 år nå, og jeg kan garantere deg at det virkelig svekker håret og ikke gir noen bivirkninger. Jeg avventer meningene dine, la meg få vite hva du synes og om du prøver det også!

Kategori: